vineri, 13 noiembrie 2009

Metoda simpla de a testa cat de eficient este antivirusul vostru

Dupa parerea mea antivirusii se impart in doua categorii mari si anume, cei “pe bani” si “antivirusii gratuiti” la care cred ca apeleaza cei mai multi dintre utilizatorii casnici care nu se incumeta sa adopte o solutie de securitate online “pe bani”. Probabil multi dintre voi rad deja gandindu-se la antivirusul ala scump pe care il au deja instalat in calculator cu ajutorul nu stiu carui “crack” … sincer am dubii fata de acest tip de solutii de securitate(prin “crack & Co”) deoarce am mers totdeauna pe principiul ca macar antivirusul daca nu si insusi sistemul de operare trebuiesc sa fie orginale pentru a fi fi siguri ca nu pornim din start cu unele “gauri” in sistemul de securitate al computer-ului.
-->


Metodele de testare ale eficientei antivirusilor sunt nenumarate, iata in cele ce urmeaza o simpla metoda de a descoperi cat de eficient este antivirusul vostru:
  • deschideti un document text (Notepad), dupa care dati “Paste” la urmatorul cod:
X5O!P%@AP[4\PZX54(P^)7CC)7}$EICAR-STANDARD-ANTIVIRUS-TEST-FILE!$H+H*
  • salvati si inchideti documentul dupa care datii un nume dorit de voi;
  • incercati sa deschideti documentul astfel creat. In acest punct daca antivirusul folosit de voi este unul bun atunci falsul virus creat in precedent ar trebui sa fie descoperit ! In caz ca nu, recomandarea mea este sa schimbati antivirusul !
  • Testat de mine functioneaza!!! 
  • Eu folosesc un antivirus de la Microsoft si anume:Microsoft Security Essentials
  • Numai cei care au licenta il pot instala.
  • Ce oferă Microsoft Security Essentials ?

     În timpul instalării, Microsoft Security Essentials verifică dacă windows-ul vostru este unul original, iar în caz contrat, instalarea este anulată. Şi unde-i avantajul ? Este oameni buni, fiindcă prima condiţie pentru a avea un sistem sigur este folosirea software-ului original. Ştiu că zâmbiţi, dar despre ce securitate mai poate fi vorba, dacă sistemul de operare este din start blindat cu un troian sau un vierme de internet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu