marți, 10 ianuarie 2012

Cum se face o captura de ecran screenshot

Tutorial Screenshot 

Daca doriti sa faceti capturi din filme, metoda prezentata mai jos functioneaza cu mplayer for windows.

Fereastra pe care doriti sa o surprindeti sa fie vizibila, si apoi apasati butonul printscreen – PrtSc

Daca apasati ALT+PrtSc se va “fotografia” doar fereastra activa si nu e nevoie sa decupati imaginea.Deschideti Paint(Start/All Programs/Accesories/Paint), si apoi din meniul Edit faceti click pe Paste (sau Control+V) ca sa lipiti imaginea.

Salvati imaginea

--> facand click


pe File/Save As si in fereastra care apare, alegeti un nume, si pentru ca imaginea sa ocupe mai putin, salvati-o in format JPEG (ca in maginea de mai sus), astfel ocupa chiar si de 10 ori mai putin decat o imagine bitmap (BMP). In locul Paint poate fi folosit si irfan view, si astfel la salvare puteti opta si pentru calitatea imaginii salvate in format JPEG.

2 comentarii:

  1. Buna, am si eu o intrebare.. cum fac o "captura continua" cand ma uit la un film.. adica sa selectez o perioada de timp si sa captureze imagini la intervale mici de timp.. adoca exista un program, si daca da care? puteti recomanda unul care sa fie bun si sigur? multumesc anticipat :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te-ai gandit la BSplayer ? te uiti la film si cand vrei sa faci o poza apesi sift+p si face poza jpg o gasesti in directorul unde e instalat BSplayer

      Ștergere