miercuri, 17 decembrie 2014

Promovare site gratis


Cele mai eficiente metode de promovare care pot aduce un trafic destul de bunisor site-ului tau. Ma voi limita doar la metodele de promovare gratis.

1. Promoveazati site-ul pe retelele de socializare (Facebook, Twitter, LinkedIn, etc)
Cum? Simplu! Adaugi link-urile tale in descrierea profilului tau. Probabil ai mai auzit de acest sfat, si sa stii ca este un sfat bun care intr-adevar trebuie urmat si care iti poate aduce trafic. Cu toate acestea, cat de mult trafic iti va aduce aceasta metoda depinde in primul rand de tine: cu cat de multi prieteni esti conectat, cat de activ esti pe retelele sociale si nu in ultimul rand profilul tau. Daca apari intr-o comunitate axat pe un anumit domeniu, si incepi sa scrii si sa devii activ, lumea va incepe sa creada in tine si cu timpul vei capata o "autoritate" in ochii lor.

2. Comenteaza in bloguri cu continut relevant site-ului tau si lasa un link catre pagina ta.
Aici pe blogger util incercam sa gasim solutiile cele mai bune.Aceasta metoda este una destul de eficienta si exista cel putin 2 motive pentru care ar trebui sa o iei in considerare:
a) Primul motiv este faptul ca cu cat mai multe backlink-uri ai (link catre site-ul tau de pe alt domeniu), cu atat mai mult creste Page Rank-ul site-ului tau care la randul sau va crescte sansele ca site-ul tau sa apara pe primele pozitii in rezultatele cautarii. Cu toate acestea, nu este de ajuns sa ai pur si simplu o multime de backlink-uri, motoarele de cautare atrag atentie in primul rand la calitatea acestor backlink-uri - daca backlink-urile vin de pe site-uri cu o tematica asemanatoare site-ul tau, atunci acest link este considerat ca are o pondere mai mare.

b) Si al doilea motiv este faptul ca link-urile postate in comentarii de obicei atrag utilizatori interesati.

Cu toate acestea fii precaut si nu abuza de aceasta tehnica pentru ca foarte usor poate fi interpretata ca spam de motoarele de cautare.

3.  Adaugati manual site-ul in motoare de cautare si directoare.
Google: Add URL 
Bing: Add URL 

4. Fii membru activ pe forumuri
Comenteaza, deschide un subiect interesant, ajuta alti membri, ofera raspunsuri calitative si nu intra in dispute. Cu timpul vei reusi sa capeti o oarecare autoritate in ochii celorlalti membri iar ei vor incepe sa creada in tine. Fii atent la care sunt cele mai frecvente intrebari, de obicei date de membrii noi, scrie un articol pe tema respectiva pe blogul tau, dupa care vii pe forum si prezinti solutia in mod succint, iar pentru detalii lasi link-ul catre pagina ta.

Multe forumuri permit includerea de link-uri in semnatura. Fa uz de aceasta acolo unde este permis si include link-urile tale.

5. Article Marketing
Este una din cele mai eficiente metode de promovare. Ideia este ca sa scrii articole despre careva notiuni pe care site-ul tau le acopera, si la urma sa inserezi un link catre pagina ta.

Cateva site-uri in romana care ofera astfel de servicii: articole seo.com,  coment.ro, cica.ro, smen.ro.
Daca site-urile respective (directoarele de articole) au un Page Rank bun, aceasta automat transfera PR catre site-ul tau, deci creste si autoritatea site-ului tau.

6. Adauga toolbar-ul Add This
Toolbar-ul AddThis permite vizitatorilor site-ului sa imparta continutul prin intermediul diferitor site-uri de bookmarking, retele sociale, directoare de articole, etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu