joi, 19 februarie 2015

Nu instalaţi Windows 10 Technical Preview

 Sfat din partea mea este să nu vă instalaţi Windows 10 pe laptop. Cel puţin Windows 10 Technical Preview. Aşteptaţi să apară o variantă mai stabilă şi mai rapidă.
Am instalat Windows 10 Technical Preview şi acum mă face să renunţ la el. De ce? Pentru că e foarte, foarte greoi. Stau 3-4 minute să caut în “Search” Photoshop-ul, Paint-ul etc. Se blochează, îşi revine, iar se blochează şi îţi vine să dai cu el de pereţi dar păcat că nu e palpabil Windows-ul. De câte ori am zis că revin la Windows 7 Ultimate dar momentan lenea este mare. Până într-o zi când voi exploda si voi revenii la windows 7!
Deci dragilor nu faceţi prostia de a instala Windows 10 Technical Preview. Mai devreme sau mai târziu veţi regreta. În afară de noua combinaţie de design dintre Windows 7 şi Windows 8 nu veţi găsi nimic special, ba mai mult vă consumaţi energia enervându-vă.

Dacă nu vă deranjează faptul că acesta este un sistem în continuă schimbare și nu doriți să ratați cele mai recente noutăți, continuați să il Testati. Versiunea Technical Preview ar putea fi exact ce vă doriți.Totusi pentru cei care doresc sa il instaleze va voi da detalii ce si cum in randurile ce urmeaza:


In primul rand, va trebui sa va inregistati in programul Windows Insider pentru a avea acces laWindows 10 Technical Preview. Acest lucru se face prin accesarea paginii dedicate testerilor si prin inregistrarea/crearea unui cont Microsoft Live ID. Ulterior, sunteti redirectionati care pagina de instalare a Windows 10 si tot ceea ce trebuie sa faceti este sa urmati pasii. Cititi cu atentie termenii impusi de Microsoft.

Tineti cont ca instalarea Windows 10 Technical Preview se poate face direct doar de pe o masina care ruleaza Windows 7 sau Windows 8x. Pentru descarcarea imaginii cu sistemul de operare, respectiv instalarea de pe un DVD sau un Stick bootabil, accesati ACEST LINK unde veti gasi si Product Key-ul necesar. Pentru realizarea stick-ului bootabil puteti folosi RUFUS.

Cerinte minime de sistem pentru instalarea Windows 10 Technical Preview:
  • Processor: 1 GHz
  • RAM: 1GB (pentru verisiunile pe 32 biti) si 2 GB (pentru versiunile pe 64 biti)
  • Spatiu liber necesar pe HDD: 16 GB
  • Modul video: compatibil Microsoft DirectX 9 cu driver WDDM
  • Cont Microsoft si acces internet
Atentie, Mirosoft precizeaza ca nu toate sistemele hardware, chiar daca dispun de specificatiile enumerate mai sus, sunt compatibile cu Windows 10!

Va recomandam sa NU instalati versiunea de test Windows 10 peste sistemul de operare de zi cu zi, pentru ca technical Preview-ul are, momentan, foarte multe bug-uri. Prin urmare, ar fi bine sa creati o partitie separata pentru Windows 10.

Versiunea Windows 10 Technical Preview expira pe 15 aprilie 2015.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu